УВАГА!!! ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ!

2021-03-31

ДО УВАГИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ!

З 05.04.2021 року освітній процес організовується з використанням дистанційних форм навчання.

З метою протидії розповсюдження COVID-19 та збереження здоров'я дітей та працівників, відповідно до Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», на виконання пункту 1.6 протоколу №6 позачергового засідання комісії з питань ТЕБ і НС Хмельницької облдержадміністрації від 26 березня 2021 року, заборонено відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти. спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти. Освітній процес з 05.04.2021р. буде організовано за допомогою дистанційних технологій відповідно до Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти. На сайті нашого НВК у рубриці «Дистанційне навчання» розміщено розклад навчальних занять, а також матеріали та завдання до уроків.

Навчання здійснюватиметься в таких формах:

· асинхронна – під час якої вчитель готує матеріали для уроку, розміщує на гугл диску, Google Сlassroom тощо; взаємодіє з учнями не в реальному часі, а через різні засоби зв'язку (електронну пошту, Google Сlassroom, телефонний зв’язок, Viber, Skype.);

· синхронна – під час якої учні з вчителем спілкуються в реальному часі у Google Meet, Viber, Skype.

Для продуктивної та ефективної роботи просимо Вас завчасно підготуватись до такої форми навчання.

Рекомендуємо:

- встановити на своїх цифрових пристроях (телефони, комп’ютери, ноутбуки, планшети) відповідне програмне забезпечення ( Google Meet, оскільки саме на цій платформі відбуватиметься навчання в синхронному режимі, а також перевірити наявність ваших дітей у Google класах створених вчителями);

- подбати про доступ до інтернет мережі;

- подбати про те, щоб діти вивчили комплекс вправ для розвантаження очей та комплекс вправ з рухової активності;

- заняття відбуватимуться відповідно до розкладу з використанням ТЗН тривалістю 10-30 хв. (відповідно до Санітарного регламенту):

для учнів 1 класів - не більше 10 хвилин;

для учнів 2 - 4 класів - не більше 15 хвилин;

для учнів 5 - 7 класів - не більше 20 хвилин;

для учнів 8 - 9 класів - 20 - 25 хвилин;

для учнів 11 класу на 1-й годині занять до 30 хвилин, на 2-й годині занять - 20 хвилин. При здвоєних навчальних заняттях для учнів 11 класу - не більше 25 - 30 хвилин на першому навчальному занятті та не більше 15 - 20 хвилин на другому навчальному занятті.

- під час перерв учні повинні відпочити та підготуватись до наступного уроку;

- після занять із застосуванням ТЗН проводяться вправи з рухової активності та вправи гімнастки для очей;

- підключення до навчальних занять є обов’язковим (у випадку відсутності учня на занятті онлайн без поважних причин, йому ставиться в класному журналі «н», як і під час звичайного відвідування школи).

Облік уроків, відвідування учнями занять здійснюється у класних журналах. Учні працюють у зошитах із предметів і виконують відповідні завдання, які оцінюються відповідно до критеріїв. Оцінки виставляються у класні журнали (з 4 класу). Проведення занять із використанням дистанційних технологій буде здійснюватися відповідно до Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти із урахуванням норм часу на безперервну роботу учнів з технічними засобами навчання, на виконання домашніх завдань.

Просимо повідомляти класних керівників про стан здоров’я учнів впродовж дистанційного навчання.

Сподіваємося на вашу підтримку та співпрацю!

Бережіть себе і своїх рідних! Будьте здорові!

Кiлькiсть переглядiв: 166

Коментарi